top of page

אז מה קורה בעצם בטיפול פסיכולוגי?

pexels-sharefaith-1248418.jpg

טיפול פסיכולוגי מלווה בתחילתו חששות טבעיים של קושי בחשיפת הרגשות האינטימיים לאדם זר שאנו לא מכירים. לא קל תמיד לתת אמון וליצור קשר אבל עם הזמן, ההכרות עם המטפל, החום וההקשבה שלו, מרגישים יותר ויותר נוח לספר ולשתף. עולים גם חששות טבעיים מפני עצם השינוי. למרות שבאים לטיפול עם מחשבה על שינוי – לא תמיד הדבר קל. אבל על כך עובדים בטיפול.

הגורם המיטיב בטיפול הוא עצם הקשר בין המטופל והמטפל. הברית הטיפולית הנרקמת בין המטפל והמטופל היא המאפשרת את המסגרת והיציבות של הטיפול ומביאה למתן אמון במטפל, לנכונות להשקיע בטיפול, לעבוד ולהתפתח. קשר זה, בין המטפל והמטופל, בא לידי ביטוי בעמדה האמפטית והלא שיפוטית של הפסיכולוג למצוקה והכאב של המטופל וגם אמפטיה וחמלה להגנות הנוקשות והלא יעלות שהוא מציג בתחילת הטיפול מתוך הבנה שזו הדרך שלו לשרוד חוויות לא פשוטות שעבר בחיים. חוויה זו מביאה לתחושה של המטופל, שהוא הגיע למקום חם ומקבל, שהמטפל בעדו ולצידו והדבר מקל על הכאב של המטופל. כמובן, שאם קשה - לתת אמון, להשען ולתת לעצמך לקבל – על כך מדברים ומנסים לעבוד בטיפול.

בטיפול אני משתדל לחקור ולהבין טוב יותר, בעזרת המטופל, מה הם הקשיים, המחסומים הפנימיים אשר גורמים למצוקה. אני מאמין שאנו מפתחים מעין דפוסים רגשיים פנימיים אשר התפתחו בנו בצורה לא מודעת כבר מהילדות. למשל, להגיב בחרדה ובתחושת אימה בכל פעם שאני חש שלא נותנים לי מקום. זיהוי דפוס שכזה מביא למודעות ולאחר מכן לשינוי, גדילה וצמיחה. אני לא מתערב בחיים ובהחלטות של המטופל אלא מנסה להעניק לו את התנאים הטובים והכלים בהם יוכל לצמוח, לגדול ולהחליט בעצמו על כיוונו ומטרותיו.

כדי "לטעום" מה זה טיפול נתבונן בקטע מהסדרה הידועה "בטיפול" (2005) בה משחק אסי דיין את ראובן, פסיכולוג קליני :

https://youtu.be/9mNb6k6s5DE

וגם כדי לחוש את התהליך הטיפולי, להלן קישור למאמר על טיפול קצר מועד שבו טיפלתי: לשחק בבובה

מקום שקט

בלב הסערה

למה לפנות

לטיפול פסיכולוגי?

סוגי

הטיפולים

bottom of page